hvorfor_barf_bill1Tit og ofte får vi spørgsmålet, hvorfor skal man give BARF?
Det korte svar kunne være: “fordi hunden er designet til det” – men mange års reklamering for tørkost og tilstadighed, pres fra interessegrupper omkring tørkost, gør at mange er i tvivl, og bange for at gøre det forkerte. Det kan vi ikke fortænke folk i, vi har alle været i den situation, men resultaterne taler for BARF – allerede bare efter 14 dage vil man kunne opleve store forandringer hos hunden.

Idéen bag er, at fodre hunden på den måde, som vilde hunde ernærer sig på. Dvs. at fodre hunde så naturligt som muligt uden brug af tilsætningsstoffer, kunstig farve og andre kemikalier. Maden skal også være rå, da man ved tilberedning eller opvarmning dræber de enzymer, som er vigtige for, at hundens tarmsystem kan fungere optimalt.

Råfodring har egentlig eksisteret i evigheder. Ude i naturen ernærer hundene sig ved at spise deres bytte, og før tørkostens tid, fodrede vi også vores hunde mere naturligt. Men efter at hunden er kommet ind i vores stuer og blevet et så populært kæledyr, har tørfoderproducenterne hurtigt fundet en måde at gøre det lidt nemmere for os at fodre på. Men hunden er og bliver en kødæder, og derfor finder vi det naturligt, at fodre den efter hensigten.

Hundens fordøjelsessystem er fuldstændig lig med ulvens eller den vilde hund uanset hvilken race og størrelse. Ligesom ulven skal hunden derfor spise råt kød som den primære ernæringskilde. Ude i naturen vil hunden også spise bær, frugt og grønt, hvis muligheden er der, så derfor er det også vigtigt at inkludere frugt og grønt i kosten. Da hundens tarmsystem er forholdsvist kort, kan hunden bedre optage frugt og grønt, hvis cellevæggene er blevet findelt. Ude i naturen spiser de indholdet i byttedyrets mave, som mest består af græs, bær og lign. I byttets mave er det delvist forarbejdet, og dermed nemmere for ulven/hunden at optage.

En anden vigtig bestanddel af hundens kost er rå ben med kød på. Ude i naturen vil hunden få sit kalkbehov dækket ved at spise byttets knogler. Desuden renser rå ben også hundens tænder og holder dem fri for tandsten.
Derfor er det vigtigt at fodre sin hund med kødfulde ben en gang om ugen.
HUSK:  Benene skal altid være RÅ! og JA, den må gerne få fulgeben – bare de er rå 🙂